ActualitatePrincipal

„Părintele noului Rapid” transformă ProRapid în centru de afaceri! Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a depus un PUZ care prevede că în locul bazei sportive se vor construi hoteluri, apartamente și birouri

Dan Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, socotit “părintele noului Rapid”, a depus un Plan Urbanistic Zonal local care prevede că baza sportivă ProRapid, plasată pe malul Lacului Grivița, va fi transformată în centru de afaceri.

Acțiunea este ilegală și trei asociații din București au demarat deja acțiuni în instanță, încercând să blocheze proiectul.

Conform Planului Urbanistic General (PUG), baza ProRapid – construită de George Copos în 1997-1998, la cererea lui Mircea Lucescu – este înregistrată ca zonă V3, adică zonă verde: baze sportive.

Planul lui Tudorache încalcă două legi și o promisiune făcută rapidiștilor

Postarea de pe Facebook în care Clotilde Armand a dat alarma vizavi de modificările aduse de Daniel Tudorache PUZ-ului pentru Sectorul 1. Baza ProRapid ar urma să devină centru de afaceri

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a un Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 1 (PUZ) în care baza sportivă devine centru de afaceri! Pe locul terenurilor de fotbal și al dependințelor celebrei baze – una dintre cele mai avansate din România până acum câțiva ani – ar urma să se ridice hoteluri, apartamente și clădiri de birouri.

Cea care a sesizat planul lui Tudorache a fost Clotilde Armand, europarlamentar USR și, foarte probabil, contracandidata pesedistului la alegerile locale.

PUZ-ul lui Tudorache încalcă în mod flagrant Legea Spațiilor Verzi și Legea Sportului, dar acesta nu este chiar un impediment pentru edil. În urmă cu doar o săptămână, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un alt PUZ ilegal, prin care baza sportivă Girueta va fi transformată în hipermarket.

Cazul Tudorache – Rapid este unul absolut special. În 2017, primarul, susținut din umbră de liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va demara un proiect de “renaștere” a unui “nou” Rapid, după ce adevărata echipă dăduse faliment în iunie 2016.

Un general de Securitate – Vasile Mălureanu – a fondat, cu sprijinul primarului Tudorache și al lui Nicolae Cristescu (afacerist apropiat de PSD), o asociație sportivă fără personalitate juridică numită Academia Rapid. Echipa a fost înscrisă direct în Liga 4.

Beneficiind de jucători de marcă rapidiști aflați la apusul carierei, precum Pancu și Daniel Niculae, echipa a câștigat campionatul, moment în care Tudorache și-a dat seama că forma juridică a clubului nu-i dădea dreptul să promoveze în Liga 3!

Cum arată un club „moșit” de doi șefi PSD și un general de Securitate

De la stânga la dreapta: primarul PSD Daniel Tudorache, Andrei Nicolescu (avocatul lui Sebi Ghiță), Victor Angelescu (presupus acționar la club, în acte figurează ca administrator al unui off-shore din Cipru care deține 40% din Rapid 1923). Primarul Tudorache și-a atârnat de gât medalia de campion atât în Liga 4, cât și în Liga 3

S-a intervenit “pe linie scurtă” direct la Răzvan Burleanu, șeful FRF, care a dat o “derogare” de 10 zile, special pentru Academia Rapid, prin care se permitea schimbarea organizării juridice în timpul sezonului. Așa a devenit Asociația Sportivă Academia Rapid, în plin campionat, Societatea Comercială FC R SA.

Echipa a promovat în Liga 3, apoi în Liga 2, schimbându-și din nou numele în SC FC Rapid 1923 SA. În acest timp, Daniel Tudorache, alintat de cei din club “părintele”, “protectorul”, “adevăratul patron” al “noului Rapid”, făcea turul televiziunilor povestind cum a aranjat el cu Dragnea ca Baza ProRapid să ajungă din nou în proprietatea clubului.

Același Tudorache s-a comportat la meciurile echipei ca un adevărat stăpân, amenințând că-l dă afară pe Pancu și chiar cerând acest lucru la vestiare, în pauza unui meci. Primarul a anunțat de mai multe ori că un potent om de afaceri va prelua 50% din acțiunile clubului. S-a dovedit apoi că era vorba de un personaj apropiat tot de Tudorache, care începea să fie îngrijorat că poate pierde alegerile pentru un nou mandat.
Preluarea acțiunilor nu s-a petrecut deocamdată.

În numele acestei “retrocedări de drept”, Tudorache a cerut Consiliului General al Municipiului București ca baza să treacă în proprietatea Primăriei Sectorului 1, cu promisiunea că o va renova la cele mai înalte standarde internaționale și o va concesiona pe 99 de ani “noului Rapid”.

Acum, PUZ-ul modificat la cererea primarului de la Sectorul 1 arată că, de fapt, demersurile au avut alte scopuri.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close