ActualitatePrincipalSporturi

Steaua – retrogradată în schema Ministerului Apărării. Urmează reducerea bugetului? Gruparea Armatei a fost finanțată cu 20 de milioane de euro pe an până acum

Șirul interminabil de scandaluri de la CSA Steaua și rezultatele proaste ale clubului au determinat conducerea Ministerului Apărării să ia o măsură fără precedent – retrogradarea unității militare, ca importanță, în structurile forului tutelar.

Odată cu numirea noului comandant, colonelul Mădălin Hîncu – produsă miercuri, așa cum sport-zone.ro a anunțat aici în exclusivitate – , sursele publicației noastre afirmă că Steaua va fi trecută din subordinea secretariatului general al Ministerului Apărării Naționale – a doua structură ca importanță în minister – în cea a Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din Ministerul Apărării Naționale. Secretarul de stat sub umbrela căruia intră Steaua se numește Marius Bălu.

Principalul efect al acestei retrogradări ar putea fi, spun sursele sport-zone.ro, scăderea bugetului pentru Steaua. Ar fi o lovitură grea pentru club, care s-a expandat la peste 40 de secții. Numai managerii – retribuiți cu minimum 2-3.000 de euro pe lună – erau, în 2018, în număr de 22.

Toată această uriașă desfășurare de forțe, cu sute de angajați – dintre care zeci la departamente despre care aproape că nici nu se știe că există –, nu s-a reflectat și în rezultate. Foarte puține medalii la Campionatele Mondiale și Europene au fost obținute în ultimul timp.

Anul trecut, la Campionatele Mondiale, Steaua a luat un singur titlu în sport olimpic (la canotaj 2 feminin, prin Simona Geanina Radis, care a vâslit în barcă împreună cu dinamovista Ancuța Nicolaeta Bodănar) și un argint în proba masculină de canotaj 4, unde Steaua a avut un om în barcă, restul de 3 fiind legitimați la Dinamo.

Ceva mai bine au stat lucrurile la Europene:

– două medalii de aur (box feminin, prin Lenuța Perijoc, categoria 54 kg, și canotaj, unde Steaua a avut două sportive în barca feminină de 8+1, Iuliana Popa și Magdalena Maria Rusu)

– trei medalii de argint la canotaj,

– o medalie de bronz la canotaj

– o medalie de argint la lupte,

– trei medalii de bronz la lupte ( două la feminin și una la masculin).

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close