Australian Open 2020: Simona Halep – Elise Mertens 6-4, 6-4 și românca se califică în „sferturi”! Adversara îi va fi Anett Kontaveit, numărul 31 mondial, din Estonia

Simona Halep s-a calificat luni în sferturile de finală ale Australian Open 2020, primul turneu de Grand Slam al anului, după o victorie clară și fără mari emoții împotriva belgiencei Elise Mertens (numărul 17 mondial). În cel de-al cincilea tur al competiției, Simona – care urcă prin victoria de luni (partida a început după 3.00 dimineața ora României) pe locul 3 mondial – o va întâlni pe Anett Kontaveit, din Estonia, jucătoare clasată pe locul 31 în lume.

Kontaveit a învins-o, tot luni dimineață, pe poloneza Iga Swiatek (24 mondial) cu 6-7, 7-5, 7-5.

Traseul Simonei Halep la Australian Open 2020 a fost exact așa cum se recomandă pentru cei care vor să câștige. Românca s-a încălzit mai greu și în primele două tururi a avut probleme (inclusiv medicale), dar și-a intrat treptat în formă și, începând din turul trei, n-a mai dat adversarelor speranțe, deși nivelul valoric a crescut. Până acum, Simona n-a pierdut niciun set, chiar dacă uneori a avut nevoie de tie-break.

Într-un interviu pentru sport-zone.ro, acordat la începutul anului, Ilie Năstase estima la 70% șansele ca Simona să câștige turneul de la Melbourne și făcea o analiză complexă a jocului româncei.
Iată rezultatele obținute de jucătoarea noastră:

Turul I, 21 ianuarie: Simona Halep – Jennifer Brady (49 mondial) 7-6 (7/5), 6-1,
Turul II, 23 ianuarie: Simona Halep – Harriet Dart (173) 6-2, 6-4,

Turul III, 25 ianuarie: Simona Halep – Iulia Putințeva (38) 6-1, 6-4,
Turul IV, 27 ianuarie: Simona Haleo – Elise Mertens (17) 6-4, 6-4.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *