Noul stadion naște monștri bugetari. Ce-i preocupă pe birocrații de la Steaua: în birouri se dau lupte pentru organigrama administrației noii arene

Printre zecile de funcționari și manageri de la CSA Steaua domină, în acest moment, două preocupări majore: cine va fi numit noul comandant și cum se vor împărți funcțiile din organigrama administrativă a stadionului pe cale de a fi ridicat.

În ce privește numirea comandantului, sursele sport-zone.ro spun că lucrurile rămân la latitudinea noului ministru al apărării, generalul Nicolae Ciucă. Acesta va numi – foarte probabil – un nou comandant din exterior, și nu dintre angajații actuali la Steaua. Persoanele care au vorbit pentru sport-zone.ro afirmă că în minister se apreciază că nimeni din club n-are capacitatea profesională și umană necesară pentru a gestiona activitatea unei instituții cu sute de angajați și care vizează obținerea de performanțe sportive la nivel mondial. Decizia se va lua, foarte probabil, în februarie sau la începutul lunii martie.

În ce privește organigrama administrației de la noul stadion, lucrurile sunt mult mai tulburi. Fostul comandant, colonelul Bixi Mocanu, nu agrea crearea unei noi structuri administrative, socotind că actualii funcționari pot foarte bine să se ocupe și de buna funcționare a stadionului.
Însă Mocanu a plecat și cei rămași în urmă sunt ispitiți de ideea suplimentării schemei de personal. Se discută dublarea funcțiilor cu încă un rând de birocrați care să aibă în grijă arena, o excelentă oportunitate fie ca oamenii existenți în club să fie retribuiți în plus, fie ca pe posturile nou create să fie aduși prieteni și rude. Se discută de încă un rând de manageri, contabili, administratori, șoferi, juriști etc.

Paradoxal, stadionul – așa cum va arăta el la final – nu va avea nevoie, practic, de o schemă suplimentară de personal. Noua arenă Steaua va fi ultramodernă, tehnologizată, cu o cameră de control unde se dirijează totul, și va putea fi gestionată de numai câțiva oameni. Iar de restul treburilor se pot ocupa angajații care există și acum în club.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *