I se spune „Tarzan de la Dunăre”. Ziua e instalator, noaptea ridică greutăți. România are un campion mondial la culturism!

România are un campion mondial la culturism. Brăileanul Emil Giurgiu a cucerit aurul la Mondialele Masters de la Tarragona (Spania) la categoria 40-44 ani, sub 80 kg. Colegii l-au poreclit „Tarzan” pentru fizicul spectaculos.

Campion național, balcanic și european în 2019, Emil Giurgiu (44 ani) a reușit performanța carierei la Tarragona.  „A fost o competiție cu nivel foarte ridicat, cu un record de participanți și cu sportivi bine pregătiți. Răsplata a venit raportat la munca depusă”, a precizat Emil Giurgiu.

Drumul spre marele vis nu a fost însă ușor. „Tarzan” s-a îndrăgostiti la infinit de culturism de peste 25 ani. „La început era doar un hobby, făceam acasă cu o ganteră și cu haltere. Apoi, în 1995, am început la Sala Polivalentă sub îndrumarea lui Liviu Voicu. Am întrerupt în perioada Armatei, dar am reluat apoi și de atunci e un stil de viață pentru mine”.

Povestea lui „Tarzan” de la Dunăre e una specială. Își câștigă banii din meseria de instalator sanitar, centrale și de gaze de la CUP Dunărea Brăila. Muncește de cum se crapă de ziuă până la 15:30, apoi merge la sală. „După muncă merg direct la sală și fac antrenamente până la închiderea programului. Mă ajută și faptul că soția și fata sunt alături de mine în sală”, explică sportivul.

Soția, campioană națională
și balcanică

În familia Giurgiu, culturismul&fitnessul se mănâncă pe pâine. La 38 ani, Iuliana este multiplă campioană națională și balcanică. La Tarragona doamna cu mușchi a fost concurentă, dar și lider de galerie pentru soțul ei. 

Fata, medaliată la bikini-fitness

Tradiția merge mai departe în familia Giurgiu. La 18 ani, Alexandra este deja o domnișoară care face ravagii pe rețelele de socializare cu fizicul ei atrăgător. Este medaliată la Naționale la bikini-fitness și vrea să le calce pe urme părinților. 

„Familia Giurgiu reprezintă un model de urmat în domeniul nostru și nu numai. Sunt un exemplu că prin muncă și perseverență, îți poți realiza visele”, i-a lăudat și Gabriel Toncean, președintele FR Culturism și Fitness.

Mesaj pentru tineri

„Cu trecerea vârstei, metabolismul este tot mai lent și alimentația trebuie să fie una adecvată. Decât să îți pierzi timpul pe calculator sau telefon, mai bine mergi la sală. Sportul te întinerește cu 10 ani!”, este mesajul campionului, care vrea să spargă un record de longevitate. La Tarragona, un culturist japonez de 83 ani, supraviețuitor al celui de Al Doilea Război Mondial, l-a inspirat.

Iubitorii acestui sport vor avea ocazia în 2020 să asiste la al doilea Campionat Mondial de juniori organizat în istorie de România. Competiția se va desfășura în octombrie la Târgu-Mureș și va aduna la start peste 500 de sportivi de pe tot globul.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *