GRAFIC „Ucigașii” low-cost: Liverpool, stăpâna Angliei și a Europei, are un singur jucător între primii 15 cel mai bine plătiți din Premier League. Top 3 contracte la fiecare echipă

“Criminalii în serie” de la FC Liverpool, echipa care a “terminat” campionatul Angliei după jumătate din competiție reușind o serie nemaiîntâlnită de 21 de victorii și un egal în 22 de etape, abia dacă are un singur jucător în primii 15 cel mai bine plătiți din Premier League. “Vârful de lance” al lotului antrenat de neamțul Jurgen Klopp este egipteanul Mohammed Salah, care primește 10,4 milioane de lire sterline pe an – un salariu uriaș, dar departe de liderul absolut al ierarhiei, portarul David De Gea, de la Manchester United, cu 19,5 milioane de lire sterline pe an.

De fapt, Mo Salah nu prinde Top 8 la salarii în Anglia. După De Gea vin un jucător de la Manchester City, Kevin De Bruyne, și un altul de la Arsenal, Mesut Ozil, fiecare dintre ei cu câte 18,2 milioane de lire sterline pe an.

Salah se plasează pe locurile 9-13 în Premier League, ca venituri, la egalitate cu Marcus Rashford, de la Manchester United, Harry Kane și Tanguy Ndombele, de la Tottenham, și Pierre Aubameyang, de la Arsenal – toți cu 10,4 milioane de lire sterline.

Sport-zone.ro vă prezintă graficul celor mai mari trei salarii de la fiecare din cele 20 de echipe care prestează acum în Premier League. Se poate vedea că Manchester United își plătește de departe cel mai bine primele 3 vedete, dar abia dacă ocupă locul 5, la o distanță astronomică de Liverpool.

“Cormoranii” rup totul pe teren și o fac mult mai ieftin decât alții. Dacă Salah prinde, totuși, Top 15 în Premier League la salarii, în schimb următorii din lot nu se califică. Pe doi și trei, la egalitate, sunt Firmino și Van Dijk, fiecare cu 9,36 milioane de lire sterline pe an. Neprins în acest top, cel de-al treilea atacant titular în echipa lui Klopp nu prinde Top 5 salarii nici măcar la Liverpool. Sadio Mane are un contract de 5,2 milioane de lire sterline pe an: “doar” 100.000 de lire pe săptămână. Cu banii aceștia, el se clasează pe locul 10 în lot la venituri.

Dacă Liverpool este cazul cel mai spectaculos și vizibil, în schimb cea mai bună afacere din Premier League pare să fie făcută de nou-promovata Sheffield United. După 24 de etape, echipa e pe locul 8, deși este pe poziția a 19-a (penultima) la sumele plătite fotbaliștilor săi. Contractul cel mai mare îl are Jagielka – 2,6 milioane de lire sterline pe an. Urmează Besic – 1,56 milioane și Mousset – 1,3 milioane. Pentru sumele acestea, un titular de la Arsenal, de exemplu (locul 10 în clasament) nici nu s-ar ridica din pat.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *