Australian Open, turul I: Halep se ridică și câștigă în două seturi, Șarapova este eliminată. Cu cine va juca Simona în turul următor

  • UPDATE Simona Halep o va întâlni în turul II, la Australian Open, pe britanica Harriet Dart, 23 de ani, care marți a învins-o pe japoneza Misaki Doi în 3 seturi: 2-6, 6-4, 7-6. Românca, numărul 3 mondial, n-ar trebui să aibă probleme pentru a trece în turul III, având în vedere că Dart e numărul 176 în lume.

Simona Halep a reușit marți să se califice în turul II la Australian Open după o victorie în două seturi, 7-6, 6-1, împotriva americancei Jennifer Brady. Românca, numărul 3 mondial, a avut un moment greu în primul set, când a căzut la scorul de 5-5 și s-a lovit destul de rău la mâna dreaptă – exact cea pe care o folosește să țină racheta. Simona a depășit momentul și s-a calificat, în turul II urmând să întâlnească învingătoarea dintre Harriet Dart și Misaki Doi.

Maria Șarapova, în schimb, a fost eliminată, tot marți, din turul I al turneului de Grand Slam din Australia, în doar două seturi, 3-6, 4-6, de croata Donna Vekic. Ajunsă pe locul 145 mondial înaintea turneului, rusoaica de 32 dă semne clare că pur și simplu nu-și poate reveni după suspendarea de un an primită în 2018, când a fost descoperită dopată. Pentru a participa la Australian Open, Șarapova primise un wild card.

Deși este cu doar 4 ani mai în vârstă decât Simona, pe care a învins-o într-o finală dramatică la Roland Garros în 2014, Șarapova pare acum la capătul puterilor. E posibil să coboare sub locul 300 mondial la finalul Australian Open. La conferința de presă, frumoasa rusoaică a afirmat că “e greu să spun că sunt pe drumul cel bun” și a vorbit despre faptul că trebuie să facă eforturi pentru a continua să creadă în ea.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *