Suporterii Petrolului nu se lasă: acuză „anumite interese” și amenință că trimit scrisoare la Veolia Franța, pentru a prezenta „adevărata situație” de la club! Ce vor fanii, ce vrea șeful Veolia România

Numirea fostului jucător Costel Lazăr în funcția de director sportiv la FC Petrolul 1924 n-a calmat deloc situația în clubul care, anul acesta, nu are altă alternativă decât promovarea în Liga 1. Suporterii au dat publicității, pe contul de facebook al “Peluza I Ilie Oană”, un comunicat în care cer îndepărtarea definitivă a lui Cristian Vlad din preajma echipei și numirea unui președinte competent, care să contribuie la ascensiunea în prima ligă. În caz contrar, amenință că vor adresa o scrisoare în Franța, către conducerea companiei-mamă Veolia, unde vor expune “adevărata situație” de la club și “anumite interese” care fac să nu funcționeze lucrurile, în ciuda sumelor imense investite de francezi în Petrolul.

După ședința de luni, anunțată de sport-zone.ro aici, postul de președinte al clubului din Ploiești a rămas vacant. Marius Stan, care și-a depus candidatura la funcția de primar la Galațiului, a demisionat, iar după ce a plecat a confirmat interferența lui Cristian Vlad în treburile echipei – lucru pe care-l bănuia toată lumea. Fostul jucător petrolist Cristi Vlad a fost conducătorul clubului în sezonul trecut, dar a ratat lamentabil promovarea, deși Veolia, finanțatorul Petrolului, a asigurat un buget de circa 1,8 milioane de euro. Suporterii au făcut presiuni să fie îndepărtat, acuzând că nu ar fi urmărit interesele echipei și că, printre altele, ar fi încheiat cu anumiți jucători contracte dubioase.

Mihailovici ține cu dinții de prietenul și partenerul Cristi Vlad

Cristi Vlad a dispărut din prima linie, dar rămâne “prietenul și consilierul” lui Mădălin Mihailovici, șeful Veolia România și cel care asigură finanțarea clubului. În ședința de luni, relatează sursele sport-zone.ro, reprezentantul suporterilor în Consiliul de Administrație l-a propus ca președinte pe Vivian Răchită. Mihailovici n-a vrut să audă, însă, pe motiv că Răchită e certat cu Vlad. “Nu-l vrea pe Vivi pentru că nu e din gașca lor. Nu-l pot controla. Nici pe Marius Stan nu l-au putut controla, dar s-au băgat peste el la club”, au explicat suporteri ai Petrolului pentru sport-zone.ro. “Acolo e nevoie de cineva de paie, care să facă lucrurile care i se spun și să-și asume eșecurile”, mai adaugă aceleași surse.

Miza este mare. În 2017, Veolia a încheiat cu clubul și cu Primăria Ploiești o înțelegere pe 4 ani, prin care se asigura finanțarea Petrolului. Obiectivele erau promovarea din Liga 3 în Liga 2 în primul sezon, promovarea din Liga 2 în Liga 1 în alți maximum doi ani și, în cel de-al patrulea sezon, clasarea între primele 10 echipe din Liga 1. În caz contrar, Primăria rezilia înțelegerea prin care licențiază clubului brandul Petrolul (proprietate a autorităților publice).
În primul sezon, obiectivul a fost atins și Petrolul a promovat în Liga 2.
Problemele au început însă în eșalonul al doilea. În sezonul 2018-2019, Veolia a pompat la Petrolul 1,8 milioane de euro, cel mai mare buget avut de vreo echipă din eșalonul secund. Dar echipa a jucat mizerabil și s-a clasat pe locul 4, ratând până și prezența în barajul de promovare/retrogradare.

În campionatul 2019-2020, bugetul a fost mărit la peste 2 milioane de euro, dar rezultatele sunt și mai proaste. După 20 de etape, Petrolul e pe locul 8, la 6 puncte de poziția a doua, care asigură promovarea directă în Liga 1. Dacă în cele 18 etape rămase nu se înregistrează o recuperare spectaculoasă, echipa va rata promovarea și va pierde, în vară, dreptul de a mai folosi numele Petrolul, sigla și culorile.

Iată comunicatul suporterilor. Aceștia au un membru în Consiliul de Administrație ca recunoaștere a faptului că, în 2016, au contribuit decisiv la renașterea clubului, finanțarea acestuia și promovarea în Liga 3, după ce “vechiul” Petrolul, patronat de Dan Capră, dăduse faliment.

„Peluza I Ilie Oană salută venirea lui Costel Lazăr pe poziția de director sportiv în cadrul FC Petrolul Ploiești. Tototdată, ne bucurăm de faptul că vocea suporterilor a fost și de această dată una comună, ceea ce a reprezentat un plus în ședința AGA în care s-a luat decizia de a i se oferi un post de conducere lui Costel Lazăr în organigrama clubului. Astfel, le mulțumim reprezentanților suporterilor din celelalte zone ale stadionului care au susținut propunerea noastră, în persoana lui Costel Lazăr.
Însă, pentru ca lucrurile să intre în normalitate, Peluza I Ilie Oană solicită să fie organizată o nouă ședință AGA în care să fie ales un nou președinte al clubului.
Nu vom accepta ca în continuare FC Petrolul Ploiești să fie condus , chiar și din umbră, de domnul Cristian Vlad, lucru confirmat și de fostul președinte Marius Stan, căruia îi urăm mult succes pe viitor în orice domeniu va activa și îi mulțumim pentru binele pe care l-a făcut clubului nostru, prin dezvăluirile dumnealui.

FC Petrolul Ploiești are nevoie de un președinte integru, competent, care, împreună cu directorul sportiv Costel Lazăr, să reușească să atingă obiectivul din acest an, promovarea în Liga 1.
Drept urmare, domnule Mădălin Mihailovici, vă solicităm să renunțați la orice tentativă de a îl readuce pe domnul Cristi Vlad în postura de președinte al clubului.
Rezultatele implicării domnului Vlad, consilierul dumneavoastră pe partea de probleme sportive, au dus la acest rezultat dezastruos din primul tur al Ligii 2.

Încă sunt șanse să reparăm greșelile din trecut, de aceea, domnule Mihailovici, haideți să ne punem la aceeași masă și să ajungem la un numitor comun în ceea ce privește numele viitorului președinte al FC Petrolul Ploiești.
În cazul în care nu vom reuși să (re)găsim în dumnevoastră un partener în adevăratul sens al cuvântului și nu veți pune, așa cum ar face orice petrolist, cum de altfel susțineți că sunteți până în măduva oaselor, binele clubului pe primul plan, vă aducem la cunoștință faptul că vom trimite o scrisoare către sediul central al Grupului Veolia, pentru a prezenta starea actuală de la FC Petrolul Ploiești cauzată de anumite orgolii sau de posibile interese.

Pentru a clarifica lucrurile in ceea ce priveste propunerea de a fi numit Costel Lazar in conducerea clubului, Peluza I Ilie Oana tine sa precizeze urmatoarele:
În vara anului 2019, atunci când fostul președinte Cristian Vlad a demisionat, pe lista noastră a figurat și numele Costel Lazar. La acea vreme, partenerul finanțator a susținut că vom discuta fiecare propunere și că se va lua o decizie în cadrul AGA. Lucrurile nu au mai stat așa, domnul Mădălin Mihailovici venind si impunandu-l , va aduceti aminte povestea, pe domnul Marius Stan.

Drept urmare, ne-am bucurat să auzim că propunerea în ceea ce-l privește pe Costel Lazar a ramas una de actulitate și susținutâ de toată suflarea petrolistă.

Peluza I Ilie Oană face apel în continuare la unitate în rândul suporterilor în lupta noastră de a aduce un om integru și profesionist în funcția de președinte al FC Petrolul Ploiești! Nu trebuie să renunțăm și să ne mulțumim doar cu numirea lui Costel Lazăr în funcția de director sportiv.”Fantoma” domnului Cristian Vlad trebuie să dispară definitiv pentru a ne îndeplini obiectivul în ceea ce privește promovarea! Haideți să fim uniți și să reapindem flacăra petrolistă și să facem lumină la Petrolul! Doar uniți vom salva Petrolul de posibile interese meschine și de oameni neprofesioniști!
În final, Peluza I Ilie Oană mulțumește Grupului Veolia pentru parteneriatul cu Petrolul Ploiești și speră ca acesta să rămână pe o perioadă lungă de timp.
Hai Petrolul!”.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *