ActualitatePrincipalSporturi

„N-are nicio șansă!” Talpan a rămas singur în cursa pentru funcția de comandant la Steaua, dar nici așa nu va fi numit. Surpriză: cine a intrat în cărți

Din cei 4 colonei angrenați inițial în lupta pentru funcția de comandant la CSA Steaua, doar Florin Talpan a rămas în cursă, dar culmea e că acesta – spun sursele sport-zone.ro – nici așa nu are șanse de câștig.

În ultima săptămână, evenimente majore au schimbat situația în această luptă intestină de la gruparea militară.

1. De Sfântul Ion, pe 7 ianuarie, premierul Ludovic Orban l-a demis pe atotputernicul secretar de stat al MapN, Codrin Munteanu. Afiliat PSD, acesta din urmă făcuse în ultimii ani toate jocurile în interiorul ministerului, inclusiv la CSA Steaua. “L-a susținut pe colonelul George Boroi în funcția de comandant, apoi, când acesta a plecat pe funcția de secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a tras sforile să fie numit în loc colonelul Cristian Petrea, tot un produs de-al lui Boroi. În aprilie 2017 s-a organizat un concurs aranjat pentru a ocupa postul de comandant la Steaua. Am candidat și eu, dar nu am fost acceptat de Codrin Munteanu. Concursul a fost de formă, mi s-a transmis dinainte, pe mai multe canale, să nu mă consum, că jocurile sunt deja făcute. Și așa a fost. Am fost mazilit pentru a i se lăsa drum liber colonelului Petrea. S-a văzut ce s-a întâmplat sub comanda acestuia. A fost un dezastru absolut pentru Steaua mandatul de un an al acestuia. Și-a făcut cerere singur să părăsească funcția”, a comentat pentru sport-zone.ro colonelul Vasile Tânjală, fost șef de serviciu la Steaua și candidat la funcția de comandant, acum ieșit la pensie.

În locul lui Codrin Munteanu, premierul Orban a numit-o pe liberala Georgeta Gavrilă, soția unui prieten al lui Crin Antonescu și abonată la funcții de conducere în administrația de stat indiferent de regimul politic (PSD sau PNL). Schimbarea de la MApN va modifica și balanța luptei de la Steaua.

2. Colonelul Cristian Cârlan, comandant interimar care inițial era favorit la preluarea șefiei și pentru că era susținut de ex-secretarul de stat Codrin Munteanu, are probleme de sănătate și nu se mai pune problema să continue cursa pentru funcția de comandant.

3. Din motive mai mult sau mai puțin vizibile, alți doi colonei care își anunțaseră candidatura, antrenorul de scrimă Cornel Milan și Mădălin Hâncu – șeful centrului de sporturi montane –, s-au retras.

4. Singurul rămas pe scenă este colonelul Florin Talpan, învingătorul lui Gigi Becali în mai multe procese prin care Steaua a recuperat marca, numele și palmaresul de la Gigi Becali și care încearcă acum să câștige și procesul despăgubirilor – în care latifundiarul ar putea fi condamnat să plătească 37 de milioane de euro.

5. Sursele sport-zone.ro spun însă că Talpan nu va fi nici așa numit comandant. “N-are nicio șansă. Este conflictual, n-are experiență de conducere, își înregistrează colegii, umblă să obțină dosarele lor și informații compromițătoare, umblă cu vorba de colo-colo. Nu va fi numit comandant”, l-a descris pe Talpan o sursă bine informată de la Steaua.

6. În acest context, următorul comandant ar putea să fie, de fapt, tot cel vechi: colonelul Bixi Mocanu! Acesta a fost rugat, în toamna lui 2018, să vină la comanda clubului pentru a salva situația foarte proastă lăsată în urmă de ultimii doi șefi, coloneii Boroi și Petrea. Astă-toamnă, însă, lui Mocanu i-a expirat mandatul interimar și s-a întors la Marele Stat Major, unde, deși este colonel, ocupă o funcție de general. Dacă funcția de comandant la Steaua va fi echivalată uneia de general, e posibil ca Bixi Mocanu – căruia i-a plăcut la Steaua și ar fi vrut să-și continue proiectul  – să se întoarcă.

Decizia se va lua, spun sursele sport-zone.ro, la sfârșitul lunii februarie sau la începutului lunii martie.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close