Proiectul Petrolul în pragul eșecului deși are buget incredibil. Fanii îl vor manager pe Răchită, sponsorul Veolia și consilierul Vlad se opun

Pe locul 8 în Liga 2, la 6 puncte de primul loc, deși are buget și contracte cu jucătorii la nivelul primei ligi, Petrolul Ploiești este azi, la trei ani și jumătate de când a fost reînviat de suporteri, un proiect în pragul eșecului. Președintele Marius Stan a demisionat, urmând să candideze peste câteva luni la primăria Galațiului, iar în urmă lasă o situație explozivă. Luni, de la ora 15.00, e programată o ședință a Consiliului de Administrație la care – potrivit surselor sport-zone.ro – și-au anunțat intenția de a veni și câteva sute de fani ajunși la capătul răbdărilor.

7.500
de euro pe lună are Hamza, care n-a înscris niciun gol în 10 meciuri la Petrolul

Lucrurile sunt simple și, în același timp, de neînțeles. Sponsorul principal Veolia, prin reprezentantul său Mădălin Mihailovici, asigură în acest an un buget gigantic, peste 2.000.000 de euro, jucătorii având unele dintre cele mai mari contracte din Liga 2: medie de 5-6.000 de euro pe lună. Cu toate acestea, Petrolul a jucat în tur mizerabil, e la mijlocul clasamentului și are golaveraj 19-19.
Venit la startul campionatului, președintele Marius Stan nu a fost lăsat – spun sursele sport-zone.ro – să facă mai nimic, toate deciziile fiind luate de Mihailovici și Cristi Vlad, care după ce a fost îndepărtat din conducerea executivă la presiunea opiniei publice a rămas consilier de taină al finanțatorului.
Politica de transferuri a fost una dezastruoasă, stârnind din nou mari suspiciuni printre fani asupra intențiilor reale ale lui Mihailovici. Au fost aduși jucători pe contracte fabuloase – Hamza, de exemplu, are 7.500 de euro pe lună și n-a dat niciun gol în 10 meciuri, Cioinac avea 6.000 pe lună.

Cei mai buni jucători au fost aduși la presiunea galeriei, iar conducătorii au vrut să-i dea afară

Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, care finanțează Petrolul, se visează un mic Gigi Becali, spun sursele sport-zone.ro. FOTO: observatorulph.ro

Prin contrast, cei mai buni jucători din tur au fost niște tineri aduși la presiunea galeriei. Oamenii din peluză au făcut memoriu către conducere să fie adus fundașul Manolache, 19 ani, care până la urmă a jucat 15 meciuri din 20 și a dat și un gol. Olaru, 21 de ani, de asemenea, inițial a fost dat afară, dar readus din cauza ligii FRF privind obligativitatea de a avea jucători tineri. Între timp, jucătorul a ajuns la 14 partide.

Fotbaliștii aduși de conducere sunt, toți, niște dezamăgiri. Brazilianul Walace, 30 de ani, are 6 meciuri. Bărboianu, Sârghi, Cioinac (plătit și el cu 6.000 de euro pe lună), Marinescu și Zaharia – toți cu experiență vastă în Liga 1 – sunt departe de orice pretenții.

0,95
goluri pe meci a înscris Petrolul în primele 20 de etape

Problema este că, potrivit contractului semnat cu Primăria, Petrolul va pierde dreptul de a mai folosi brandul, cu marca și palmaresul, dacă nu promovează la vară.
Angajamentul pe 4 ani semnat în 2017 cu Primăria (care deține marca Petrolul) prevedea că însemnele istorice se concesionează pe 4 ani cu condicția ca în primul să se promoveze în Liga 2 (obiectiv atins), într-al treilea sezon să se urce în Liga 1, iar în cel de-al patrulea echipa să se claseze între primele 10 din țară.

Pentru a fi prezenți la derby-ul cu Rapid 1923 (0-1 pe stadionul „Sportul”), zeci de fani petroliști au venit special din Anglia. Dar echipa a făcut, probabil, ce mai slab meci din campionat. FOTO: contul de Facebook al clubului Petrolul

Acum ne aflăm la mijlocul celui de-al treilea sezon și semnele că se va rata promovarea sunt tot mai clare.

Suporterii l-au propus pe Răchită, actuala conducere nu-l agreează

Suporterii – care au un reprezentant în Consiliul de Administrație, în calitatea lor de motor al reînființării Petrolului în 2016, după ce echipa originală dăduse faliment – s-au gândit și au propus ca, în locul lui Marius Stan, să fie adus Vivi Răchită. Fostul căpitan al Petrolului a mai salvat o dată echipa, în urmă cu aproape 10 ani, când a luat-o din Liga 3 și a promovat-o în prima ligă, contribuind decisiv și la construirea actualului stadion.

Sursele sport-zone.ro spun însă că această inițiativă a fanilor se lovește de opoziția acerbă a lui Mihailovici și Cristi Vlad, care ar pierde astfel controlul asupra cheltuielilor clubului.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *