Lupescu dur: „Dacă eram președintele federației, nu-l puneam pe Rădoi la națională!”. Fostul director general al FRF spune că nici Contra n-a fost o soluție bună

Ionuț Lupescu nu crede că Mirel Rădoi este potrivit, în acest moment, ca selecționer pentru echipa națională a României, pentru că îi lipsesc calitățile necesare unei astfel de funcții. Întrebat de reporterul sport-zone.ro, în timpul emisiunii “Realitatea sportivă”, de la postul TV Realitatea Plus, dacă l-ar fi ales pe Rădoi selecționer, în cazul în care ar fi fost președintele FRF, Lupescu a răspuns sec și dur: “Nu!”.

Fostul internațional, care a ocupat postul de director general al FRF între 2005 și 2011 (când a plecat la UEFA) și a candidat împotriva lui Burleanu la președinția federației în aprilie 2018, a explicat că “postul de selecționer nu mai înseamnă azi ce însemna pe vremuri. Acum nu mai antrenezi echipa națională. Faci doar selecția. Practic, ai la dispoziție jucătorii câteva antrenamente. Să spunem că, dacă te califici la un turneu final, mai ai înaintea competiției două săptămâni de cantonament. Dar atât. Pe vremuri, jucătorii intrau în cantonament, mergeau în turnee cu naționala. Acum nu mai există așa ceva. Ca selecționer, îți trebuie experiență, să vezi foarte multe meciuri, să faci o analiză foarte bună a jucătorilor, să ai pregătit planul A, planul B, planul C, în cazul în care ți se accidentează unii dintre titulari. Rădoi e tânăr. Poate iese, dar poate nu. Trebuie avută mare grijă, că un astfel de moment poate încheia sau afecta decisiv cariera unui antrenor la început de drum, dacă el nu e pregătit suficient. Miza e mare, presiunea la fel”.

Lupescu înclină să creadă că nici Cosmin Contra nu a fost pregătit pentru națională.

Referindu-se la disputa din 2010 cu Mirel Rădoi, moment în care jucătorul care activa atunci în Arabia Saudită, la Al Hilal, s-a retras de la națională, Lupescu a clarificat pe un ton glacial: “Nu puteam să am vreun diferend cu el. Eu eram conducătorul FRF, el era doar jucător. Ceea ce am spus atunci a fost clar, și nu l-am vizat pe el în mod special: fotbaliștii care merg în Orientul Apropiat sau Mijlociu nu au parte de competiție puternică. Eu am jucat 5 luni în Arabia Saudită, la finalul carierei, și știu ce vorbesc. Pot emite o părere. Diferența e mare. Sigur că, în ultimii ani, au mai crescut și ei. Dar nu se poate compara nivelul din Arabia Saudită cu primele 10 campionate ale Europei. Iar dacă mergi acolo, valoarea îți este inevitabil afectată”.

Previous Article
Next Article

One Reply to “Lupescu dur: „Dacă eram președintele federației, nu-l puneam pe Rădoi la națională!”. Fostul director general al FRF spune că nici Contra n-a fost o soluție bună”

  1. Nicoleta

    Alegerea lui Lupescu la FRF ar fi fost ultima chimioterapie reusita pentru fotbalul romanesc, din pacate a invins cancerul iar fotbalul isi da astazi ultima suflare. Odihneasca-se in pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *