Pentru ce sumă îndură Tătărușanu „umilința” de a fi eternă rezervă la Lyon. Portarul român este plătit la jumătate față de titularul portughez

Compătimit în țară pentru situația pe care o are la Olympique Lyon, unde a venit astă-vară de la FC Nantes doar pentru a popula banca de rezerve în umbra titularului Anthony Lopes, portarul român Ciprian Tătărușanu se consolează cu salariul.
Fotbalistul român de 33 de ani a semnat în vara lui 2019 un contract valabil până în 2022 (când va avea 36 de ani), pentru suma de 1,27 milioane de euro pe an – conform site-ului de profil Capology.com.

Ceea ce pare complicat, privind din România, devine simplu de la fața locului. Titularul portughez Anthony Lopes are un salariu dublu, 2,631 milioane de euro pe an. Lopes este mai tânăr (29 de ani), joacă la o națională mai bine cotată și este la Lyon din 2006 (!). Portughezul este un fotbalist care se identifică, din acest punct de vedere, cu OL: a venit la club la 16 ani, a evoluat mai întâi la tineret (2006-2008), apoi la echipa sub 19 ani (2008-2011), iar de atunci face parte din lotul formației de seniori.

Când Tătărușanu a părăsit postura de titular la Nantes, unde a făcut câteva sezoane foarte bune, știa cu precizie unde ajunge și ce se poate întâmpla, dar riscul a fost asumat contra unui salariu consistent.
În momentul trecerii românului la Lyon se punea problema transferului lui Lopes. Numai că tranzacția a eșuat, iar Tătărușanu, evaluat la 1,5 milioane de euro pe piața transferurilor, nu are cum să joace înaintea lui Lopes, estimat la 22 de milioane de euro și pe care francezii încă mai speră să-l poată vinde.

Este creată astfel o situație din care nimeni nu vrea să iasă în pierdere. La această vârstă, e clar că Tătărușanu nu mai poate prinde un contract la fel de bun dacă decide să plece. La rândul lor, francezii speră să-l comercializeze, totuși, le Lopes, caz în care ar rămâne bine acoperiți de Tătărușanu.
Până acum, românul nu a apărat în niciun meci de campionat, de Liga Campionilor și de Cupa Franței și în două din Cupa Ligii Franței.

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *