„Secundul” lui Rotaru? Edi Iordănescu a acceptat să vină la CSU Craiova, dar nu e prima oară când face asta. Ce s-a întâmplat acum 3 ani

Antrenorul Edward Iordănescu s-a înțeles cu Mihai Rotaru, patronul de la CSU Craiova, pentru a prelua echipa din Bănie după demisia lui Victor Pițurcă, dar mutarea nu s-a produs încă și nici nu e prima oară când cei doi bat palma.

În urmă cu trei ani, Edi Iordănescu – aflat și atunci, ca și acum, în relații deosebite cu Rotaru – a discutat cu omul de afaceri trecerea pe banca tehnică a “alb-albaștrilor”.

Sursele sport-zone.ro relatează că, la acel moment, Iordănescu s-a răzgândit în ultima clipă, după ce se pusese de acord cu patronul clubului asupra tuturor amănuntelor, când Rotaru i-a spus că vor face împreună transferurile, tactica și echipa! Ideea l-a revoltat pe Iordănescu junior, care i-a răspuns pe loc omului de afaceri că, în situația aceasta, preferă să rămână prieteni, dar nu și colaboratori.

Mai mulți apropiați ai lui Rotaru au povestit pentru sport-zone.ro că acesta îl admiră pe Gigi Becali și că încearcă să-i copieze metodele. Fotbalul l-a “furat” și crede că e corect să se implice în probleme tehnice.
Edi Iordănescu, care din același motiv a refuzat până și ideea de a pregăti FC FCSB, a precizat de multe ori că nu are de gând să devină secundul vreunui patron – antrenor cu numele, în realitate om de paie al altcuiva.

De atunci, Iordănescu a trecut pe la echipe unde a avut mână liberă – CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș.

În acest moment, antrenorul trebuie să găsească o modalitate de a-și rezilia contractul cu Gaz Metan. Dacă va reuși să scape de clauza de 200.000 de euro pe care ar trebui s-o achite, CSU Craiova va deveni a patra echipă importantă din Liga 1 pe care o antrenează în carieră, după FC FCSB (2010), Astra (2017-2018) și CFR Cluj (2018). Dintre acestea, doar la Astra a stat mai mult timp pe bancă – aproape un sezon. După ce giurgiuvenii au câștigat titlul cu Șumudică în sezonul 2016-2017, acesta a plecat și a fost înlocuit cu Iordănescu junior. Cu noul tehnician, Astra a terminat sezonul regulat (26 de etape) pe locul 4. În play-off, Iordănescu a mai stat două etape, 0-1 în deplasare cu CSU Craiova și 0-2 acasă cu Viitorul, după care a demisionat.  

Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *