Încă un fotbalist român eșuat. Benzar nu mai are loc la Lecce după ce a prins 97 de minute pe teren în 17 etape. Italienii pierd 2 milioane de euro

Povestea lui Romario Benzar la Lecce, echipă de locul 16 în campionatul Italiei, e pe cale să se încheie – încă un eșec lamentabil al unui fotbalist român plecat pe cai mari din campionatul intern.
Cumpărat cu 2.000.000 de euro de la FC FCSB de către micuța grupare din Serie A astă-vară, după ce a promovat, fundașul lateral n-a reușit intre pe teren în campionat decât de 3 ori în 17 etape: o singură dată ca titular și de două ori pe parcursul jocului, din postura de rezervă. În toate meciurile, Lecce a pierdut.

Primul joc din Serie A în care a intrat internaționalul român crescut de Hagi la Viitorul și “împachetat” de Becali la FC FCSB a fost pe 26 august 2019, în chiar prima etapă: Internazionale – Lecce 4-0 (2-0). Benzar a intrat pe teren în minutul 72, în locul lui Rispoli, când scorul era deja 3-0.

În al doilea meci, Lecce – Hellas Verona 0-1 (0-0), din etapa a 2-a, antrenorul Fabio Liverani l-a titularizat pe român. N-a fost însă mulțumit și Benzar a fost înlocuit în minutul 59 de Rispoli.

Cel de-al treilea și ultimul joc a fost Lecce – Napoli 1-4 (0-2), din etapa a 4-a. Benzar l-a înlocuit pe același Rispoli în minutul 70.

Nu s-a pus problema ca jucătorul să fi avut vreo problemă de sănătate – pur și simplu, antrenorul a ajuns la concluzia că nu face față nivelului din Serie A. Din următoarele 13 etape (5-17), Benzar a fost rezervă în 9, fără a fi utilizat vreun minut. În alte 4 nu a prins nici măcar banca de rezerve. La ultima partidă, 2-3 cu Bologna pe 22 decembrie 2019, Benzar n-a fost inclus în lot.

Benzar nu face parte nici din lotul anunțat pentru prima partidă disputată de Lecce în 2020: luni, cu Udinese, în etapa a 18-a din Serie A. FOTO: contul de Facebook al US Lecce

În total, fotbalistul român în vârstă de 27 de ani a prins 97 de minute în Serie A.

Acum, presa italiană anunță că Lecce încearcă să scape de Benzar, iar o variantă ar fi cedarea sa în Serie B, la Salernitana (locul 10). O altă soluție ar fi împrumutul lui Benzar înapoi, în Liga 1 – cel mai probabil, la Viitorul.

Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *